Schumacheri tuline konkurent: ta on parimatest parim

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Corinna ja Michael Schumacher.
Corinna ja Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Vormel-1 seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri üks aegade tuliseimaid konkurente Damon Hill avaldas sakslasele austust. Hill nimetas hetkel kunstlikus koomas lebavat Schumacherit läbi aegade parimaks vormelipiloodiks.

«Schumacheri õnnetus pani meid mõistma, kui haavatavad me kõik oleme ja kui väärtuslik on elu,» rääkis Hill. «See on tume pilv terve vormelimaailam kohal, sest Schumacher mängib meie spordi juures niivõrd suurt osa. Kõik, kes teda teavad ja tunnevad avaldavad talle austust. Ta on parimatest parim.»

Hill ja Schumacher pidasid tuliseid duelle 1990ndate keskpaigas. Kui 1994. ja 1995. aastal krooniti Schumacher Hilli ees ilmamiestriks, siis aasta hiljem oli maailmameister juba britt.

Legendaarne on 1994. aasta hooaja kulminatsioon. Viimasele etapile läks liidrina vastu Schumacher, kelle edu Hilli ees oli kõigest üks punkt. Benettonis sõitnud Schumacher asus võistlust juhtima, kuid sõitis siis ühes kurvis rajalt välja. Tal õnnestus auto küll Hilli ees rajale tagasi tuua, kuid hoog polnud enam endine. Hill proovis seejärel sakslasest mööduda, kuid autod põrkasid kokku. Mõlemad mehed olid sunnitud katkestama ja tiitel läks seega Schumacherile.

Möödunud aasta lõpus suusamäel kukkunud Schumacher sai tugevaid ajuvigastusi ning teda hoitakse kuni tänase päevani kunstlikus koomas. Arstid ei ole viimasel ajal legendaarse sakslase tervise kohta infot jaganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles