Per Elofsson: norrakad olid puhtad, aga teised…

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Per Elofsson 2002. aasta Salt Lake City olümpial.
Per Elofsson 2002. aasta Salt Lake City olümpial. Foto: SCANPIX

Omaaegne Rootsi suusatipp Per Elofsson rääkis meediale, et tema arvates ei konkureerinud ta tippsporti tehes dopingut täis pumbatud norrakatega. Küll aga liikus kuulujutte teiste meeste kohta, kelle tase mingis hooaja punktis järsult kasvas.

Suusamaailmas lööb viimastel päevadel laineid Norra endise dopinguküti Mads Drange raamat «Suur dopingubluff», kus ta väidab, et paljud kohalikud tippsportlased on kasutanud keelatud aineid. See omakorda on ajanud endast välja pea terve Norra spordiüldsuse, kes on enese kaitsmiseks moodustanud ühisrinde. Paistab, et norrakatega liitub ka nende omaaegne suur rivaal Elofsson.

«Raamatus kõlavad karmid süüdistused ning saab olema huvitav vaadata, kuhu see asi välja jõuab,» rääkis rootslane. «Minu ajal liikus murdmaasuusatajate hulgas mitmeid kuulujutte. Pean ütlema, et märkasime mõne sportlase puhul, kuidas teatud perioodil tema võimekus tunduvalt paranes. Samas pean ütlema, et ma ei usu, et minu ajal oleks norrakad dopingut tarvitanud.»

Elofssoni on kolmekordne maailmameister. Lisaks on tema auhinnakapis ka 2002. aasta olümpialt pärit pronksmedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles