Maailmarekordinaine: steroidid sattusid kehasse toidulisanditega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova
Julia Jefimova Foto: AFP/SCANPIX

21-aastane Venemaa ujuja Julia Jefimova on võistlusvälisel perioodil andnud positiivse dopinguproovi. Kolmekordne maailmameister ja Londoni olümpiamängude pronksinaine patustas keelatud steroididega. Tegu oli dehüdroepiandrosteroni- nimelise ainega.

Jefimova auhinnakapis on ka kolm kuldmedalit pika raja Euroopa meistrivõistlustelt ning lühikesel rajal on ta koguni seitsmekordne Euroopa meister. Möödunud aasta Kaasani universiaadilt viis ta kaasa neli kulda. Kokku on Jefimoval 27 erinevate suurvõistluste medalit. Tema valduses oli ka pika basseini rinnuliujumise maailmarekord, kuni selle ujus üle Leedu imelaps Ruta Meilutyte.

Lühikesest basseinist on Jefimova nimel 50 m ja 200 m rinnuliujumise maailmarekordid. Dopingutesti B-proovi tulemusi ei ole veel avaldatud. Jefimova tunnistas, et keelatud aineid tema organismist tõesti leiti, kuid väitis, et need sattusid sinna toidulisanditega. Lisaks Jefimovale on Londoni olümpial osalenud venelannadest dopinguga vahele jäänud Ksenia Moskvina, Jekaterina Andrejeva ning Natalia Lovtsova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles