Pahane Ribery: Ronaldo polnud maailma parima tiitlit väärt

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franck Ribery.
Franck Ribery. Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna mängija Franck Ribery, kes jäi möödunud aasta parima jalgpalluri valimisel kolmandale kohale, avaldas oma pahameelt ja nentis, et üle nelja aasta Ballon d'Ori võitnud Madridi Reali ründeäss Cristiano Ronaldo polnud seda aunimetust väärt.

Eelmisel esmaspäeval kuulutati välja FIFA riikide kaptenite, koondiste peatreenerite ja ajakirjanike esindajate häälte põhjal 2013. aasta parim jalgpallur, kelleks valiti Ronaldo. Barcelona ründestaar Lionel Messi sai teise koha ning eelmisel hooajal Müncheni Bayerni ridades suurepärase hooaja teinud Ribery pidi leppima kolmanda kohaga.

Bayerni mängumees teenis 2013. hooajal Saksamaa meeskonna ridades koguni kolm auhinda: Saksamaa meistritiitli, Saksamaa liigakarika ning Meistrite liiga trofee. Kuna hooaeg oli Ribery jaoks edukas, oli ta Ballon d'Ori ilmajäämisest nördinud.

«Ma võitsin nii Bayerniga kui individuaalselt kõik, mis võimalik. Ronaldo jällegi ei võitnud mitte midagi,» pahandas Ribery. «Ma ei ole kurb, et sellest ilma jäin, aga natuke on ikka valus. Väärisin seda võitu. Oli selge, et Ronaldo võidab selle, sest hääletamise tähaega lükati kaks nädalat edasi ja varem pole seda juhtunud. See ei olnud jalgpall, see oli poliitiline otsus,» andis Ribery mõista, et FIFA tegi justkui meelega, et auhinda sel aastal Ronaldole anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles