Anelkale esitati väidetava natsižesti eest ametlik süüdistus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Anelka.
Nicolas Anelka. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliit otsustas, et tahab kuulata West Bromwich Albioni ründetähe Nicolas Anelka selgituse väidetava natsižesti tegemise osas.

Anelka tähistas 28. detsembril West Hami võrku löödud väravat liigutusega, millel kriitikud näevad antisemiitlikku tagapõhja. Ehkki Anelka ise on väitnud, et oma koomikust sõbralt Dieudonne M'Bala M'Balalt üle võetud žest sümboliseerib vaid protesti valitsuse ja võimu poolse rõhumise vastu, kasutatakse quenelle'i nime kandvat liigutust eriti Prantsusmaal sageli ka juudivastase meelsuse väljendamiseks.

Prantslasel on 23. jaanuari õhtupoolikuni aega süüdistusele vastata. Kui leitakse, et žest oli tõepoolest rassistlik, ootab teda ees vähemalt viie kohtumise pikkune mängukeeld. Alaliit esitab mängijale tavaliselt süüdistuse vaid tõsiste tõendite olemasolul ning enamasti lõppevad need olukorrad karistusega.

Anelka žest läks West Bromwichile juba maksma ka särgisponsori, sest kinnisvaraportaal Zoopla teatas eile, et ei kavatse tänavuse hooajaga lõppevat sponsorlepingut klubiga pikendada. Zoopla omanikeringi kuulub teiste seas juudi ärimees Alex Chesterman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles