NHLi massikaklus jättis treeneri kaheks nädalaks palgata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouver Canucksi peatreener John Tortorella (paremal) nõuab Calgary Flamesi mängijatelt vihaselt aru.
Vancouver Canucksi peatreener John Tortorella (paremal) nõuab Calgary Flamesi mängijatelt vihaselt aru. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas NHL eelmisel nädalal Vancouver Canucksi ja Calgary Flamesi vahel toimunud massikakluse järel jagas liiga juhtkond karistusi ning kõige karmim otsus langetati Canucksi peatreeneri John Tortorella osas, kellel on keelatud järgmised kaks nädalat oma hoolealuseid juhendada.

Tortorella ei tohi 15 päeva jooksul enne mängu, mängu ajal ja pärast mängu oma meeste juures viibida, mis tähendab, et Canucks peab ilma temata hakkama saama tervelt kuues kohtumises. Lisaks sellele ei tohi Canucks talle nende 15 päeva jooksul palka maksta. Tortorella sai karistada selle eest, et üritas esimese kolmandiku lõppedes tungida arvete klaarimise eesmärgil Flamesi riietusruumi.

Lööming algas vahetult kohtumise lahtiviske järel ning selle põhjustamise eest trahviti Flamesi peatreenerit Bob Hartleyt 25 000 dollariga. Hartley saatis meelega jääle oma neljanda viisiku, millele Tortorella vastas kiirelt sama lükkega. Kakluse järel üritas Tortorella Hartleylt toimunu kohta aru pärida, kuid Flamesi juhendaja ei teinud temast väljagi ning sellele järgnes rüselus Flamesi riietsuruumi ukse taga, mis tõigi Tortorellale karistuse.

Kahe mehe vaheline vimm ulatub juba paarikümne aasta taha, kui Tortorella ja Hartley olid veel madalama AHL-liiga meeskondade peatreenerid. Aastate jooksul on mõlemad osapooled süüdistanud teineteist peamiselt argpükslikkuses ja alatute võtete kasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles