Korvpallijuht: Rock tahab tõusta aste kõrgemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ottenderi ülesanne on korrastada TÜ akadeemilise spordiklubi korvpallisüsteem.
Andres Ottenderi ülesanne on korrastada TÜ akadeemilise spordiklubi korvpallisüsteem. Foto: Sille Annuk

Mai algusest juhib TÜ akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni Andres Ottender (36). Tema kätesse on usaldatud kogu spordiklubi korvpallisüsteemi areng.


Korvpallialase kõrgharidusega Ottender on ise meistriliiga tasemel palli läbi rõnga sopsutanud Rocki eelkäijates KK Tartu ja SK Polaris. Oma lõbuks patsutab värske korvpallidivisjoni direktor palli siiani.

«Tema teadmised ja kogemused on suureks abiks spordiklubi korvpallisüsteemi edasisel arendamisel,» kinnitas spordiklubi juhatuse esimees Andres Liinat Ottenderi värbamise vajalikkust.

Ottenderi koordineerida on kogu klubi korvpallitegevus lasterühmadest Rockini välja. Eesmärk on korrastada süsteem jätkusuutlikuks, et toimiks klubisisene korvpallipüramiid.

«Laiendada noortetööd, otsida Eestist andekamaid A- ja B-klassi mängijaid – kõik selle nimel, et esindusvõistkonnal oleks oma klubist kvaliteetne järelkasv võtta,» lisab Ottender. «Praegu ei ole, kas kehvade aastakäikude või problemaatiliste üleminekuaastate tõttu, olukord järelkasvuga kiita.»

Rock nooreneb

Ottenderi valitsemisalasse kuulub ka TÜ/Rock kui spordiklubi üks osa. Ottender on vahelüli klubi juhatuse ja meeskonna otseste juhtide vahel.

Esindusmeeskonna järgmise hooaja eelarve kokkupanemine tasapisi käib. «On olnud kohtumisi toetajatega, huvi koostöö jätkamiseks on olemas, numbritest rääkida on vara,» ütles Ottender, nimetades Saku õlletehast ja Sportlandi.

Ottender ei saa veel täpsemalt rääkida meestest, kes järgmisel aastal võiks esindusmeeskonnas pallida. «Komplekteerimise kontseptsiooniga tegeletakse,» ütles ta. «Konkreetseid kokkuleppeid pole veel ühegi mehega, välja arvatud need, kel on mitmeaastane leping.»

Leping lõpeb Scott Mor­­risonil ja Todd Abernethyl, mujale siirdumise soovist on teatanud Janar Talts ja Silver Leppik. Tanel Tein lõpetab tipp­­korvpalliga.

Ottender ei välista, et ka uut hooaega silmas pidades vaadatakse välismaa mängijate poole. Olulisem eesmärk on aga täiendada püramiidi vahepealseid tasemeid andekate noortega, kasvatamaks esindusmeeskonna järelkasvu. «Sellega on seotud ka esindusmeeskonna plaanid,» ütles ta. «Teeme komplekteerimistööd mitte üheaastase perspektiiviga, vaid pikaajaliselt.»

Lahkuvate staažikate mängijate asemele tahetakse võtta mängijaid, kes suudaksid elu mängud teha kahe-kolme aasta pärast. «Kui on kaaluda kahe võrdse vahel, eelistatakse nooremat,» täpsustab ta.

Rock nooreneb perspektiivitundega. «Iga klubi Eestis, kes vaatab paar aastat ette, soovib endale saada parimaid noormängijaid, kes juba mängivad või jõuavad paari aasta pärast Eesti koondisse,» sõnab Ottender. «Ka Rock tahab parimaid mängijaid, oleme ju Eesti parim klubi.»

Meeste tasemest oleneb Ottenderi sõnul Rocki osalemine sarjades. Uuel hooajal mängitakse Eesti meistri- ja karikavõistlusi, ilmselt ka Balti liigas. Otsus muudes sarjades osalemiseks (EuroChal­­lenge) tuleb käsikäes meeskonna komplekteerimisega. Mõeldud on ka VTB sarjale.

Võit viie aasta pärast?

Tartu Postimehe kõrvu on kuuldunud Rocki võetud eesmärk võita hooajal 2014/2015 Balti liiga. «Kust te selliseid huvitavaid asju kuulete?!» reageeris Ottender. «Rockil kui Eesti parimal klubil on ambitsioonikad eesmärgid,» lisas ta. «Meeskonda koostatakse nii, et need oleksid tulevikus täidetavad. Võib öelda, et Rocki eesmärk on tõusta perspektiivis mängu kvaliteedi ja tulemuste poolest järgmisele tasemele.» 

Seega ei rahuldu Ottenderi sõnul Rock Eesti meistritiitli ja Balti liiga final four`i piiril mängimisega. Mida tähendab eesmärk astuda samm ülespoole, võib iga korvpallisõber ise tõlgendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles