Neymari skandaal viis Barcelona presidendi ametist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona president Sandro Rosell lahkus ametist.
FC Barcelona president Sandro Rosell lahkus ametist. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi president Sandro Rosell teatas, et lahkub Brasiilia ründetähe Neymari üleminekut ümbritseva skandaali tõttu ametist.

Rosell juhtis Barcelonat alates 2010. aastast, kuid leidis nüüd, et pärast klubi kohtussekaebamist peab ta ameti maha panema. Rosellilt võtab ohjad üle klubi senine asepresident Josep Maria Bartomeu, ühtlasi kogunes klubi juhtkond täna erakorralisele koosolekule.

Rosell on korduvalt kinnitanud, et Barcelona maksis Neymari eest 57 miljonit eurot - 17 miljonit brasiillase endisele koduklubile Santosele ja 40 miljonit firmale Neymar&Neymar, mis kuulub jalgpalluri isale. Kui klubiliige Jordi Casas palus tal viimatimainitud 40 miljoni suuruse makse üksikasjad lahti seletada, siis Rosell keeldus. Väidetavalt on Barcelona tasunud Neymari eest kokku hoopis tervelt 12 arvega ning tehingu kogusumma ulatub 95 miljoni euroni, mis teeks brasiillasest maailma kõige aegade kalleima mängija.

Kui leiab tõendamist, et tegu oli tehingu osaga, peab Barcelona ka kogu ülejäänud summalt tasuma kõik maksud. Samuti väidab firma DIS Esporte, kellele kuulus 40 protsenti Neymari mängijaõigustest, väidab, et neid on tüssatud. DIS Esporte sai 40% ehk 6,8 miljonit eurot Santosele makstud summast, Neymari perele tasutud rahast ei jõudnud nendeni aga pennigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles