Pistoriuse salaleping Steenkampi vanematega tekitab küsimusi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: Reuters/ScanPix

Märtsi alguses kohtu alla astuv maailmakuulus invasportlane Oscar Pistorius ja tema endise sõbratari Reeva Steenkampi vanemad peavad salajasi läbirääkimisi, mille tulemusena peaks sportlane viimastele suure summa raha andma. Samas võib see käik talle kohtuprotsessil valusalt kätte maksta.

Pistorius tappis oma kallima eelmise aasta 14. veebruaril, kuid väidab, et tegi seda kogemata. Seega ei nõustu ta süüdistustega tahtlikus tapmises. Pistorius väidab, et pidas Steenkampi murdvargaks ning seetõttu avas ta ka tule. Läbi vannitoa ukse lastud kuulid osutusid surmavaks.

Steenkampi vanemad elasid aga oma eduka tütre toetusest. Alates augustis on Pistoriuse ja Steenkampide esindajad pidanud läbirääkimisi, kuidas viimaseid rahaliselt toetada. Viimase info kohaselt kavatseb Pistorius neile maksta 275 000 dollarit.

Juuraprofessor Stephen Tusoni sõnul tekitaks säärane käik aga küsimusi ning kohtuprosessil saaks seda Pistoriuse vastu kasutada. «See tekitab uurijatele uusi küsimusi. Miks peaks süütu inimene sellise summa välja käima,» küsis Tuson.

Pistorius astub kohtu ette 3. märtsil ning süüdimõistmise korral võib teda oodata eluaegne vangistus. Praegu viibib mees vabaduses ning elab oma onu majas. Avalikes kohtades pole teda liikumas märgatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles