Martin Leok võitis talvise kestvuskrossi avaetapi

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sõideti Lääne-Virumaal Mõedaka krossi- ja ATV-rajal käesoleva hooaja talvise kestvuskrossi Eesti karikavõistluste avaetapp, kus viies sõidus käis rajal ühtekokku üle 130 motosportlase.

Ühe tunni kestnud soolotsiklite sõidus osutus üldaarvestuses kiireimaks Martin Leok (E2 masinaklass), kes asus võistlejaterivi etteotsa juba sõidu esimestest meetritest ning ei loovutanud liidripositsiooni hetkekski. Teiseks tuli duellis Norman Madibergiga (E1) võistluse kiireima ringiaja välja sõitnud Priit Biene (E1), kes kaotas Leokile lõpuks 18,62 sekundit. Madiberg jäi Bienest omakorda 5,7 sekundit. Ülejäänud võistlejad kaotasid Leokile juba ringi või enamaga. Esikuuikusse mahtusid veel Timmo Mõts (Enduro), Rauno Voldek (E2) ja Toivo Nikopensius (E1).

E1 klassis moodustasid esikolmiku seega Biene, Madiberg ja Nikopensius. E2 kolm paremat olid Leok, Voldek ja Janar Eerik, kes oli üldarvestuses 11. Enduro arvestuses järgnesid Mõtsile soomlane Tuomas Kyytsönen ja Tiit Tippel. Seeniorites oli kiireim Aivo Rabbi, teine Jüri Makarov ja kolmas Allan Laurimäe.

Quadracerite ja ATV-d meeskondlik kestvussõit kestis kaks tundi. Quadide klassis käis põnev duell esikohale meeskondade Siim Vaide / Martin Toovis ja Taavi Raadik / Sten Jupatsevski vahel, kus liider vahetus esimese viie ringi jooksul mitu korda. Lõpuks pani Vaide, kes sõitis välja päeva kiireima ringiaja, oma paremuse maksma ja Vaide / Toovis võitsid Raadik / Jupaysevksit ja teisi konkurente juba ringiga. Kolmandaks tulid vahepeal kaks ringi teisel kohal sõitnud Henri Mündi / Ivar Vaaderpass.

ATV 1000 masinaklassis võitsid kindlalt Margo Kivivare / Aimar Välba, kes edestasid Raimond Rauba / Kristjan Feimani ja Jaan Margus / Tamur Vanker ning teisi vähemalt ringiga. Väiksemas ATV 750 klassis võidutsesid Lennart Kiivit / Kalev Kõivsaar, kellele järgnesid Tanel Veerpalu / Sten Ivanov ning Rauno ja Karmo Saage.

Rajal käisid ka noored quadisõitjad. Quad 100 ja 200 klassi sõidus kuulusid esimesed kolm kohta mõneti üllatuslikult väiksema masinaklasside sõitjatele, kus Joosep Eesmäe edetas Robert Lihtsat ja Patric Kurvitsat. Quad 200 esimene oli neljandaks tulnud Oliver Roos, teine oli selles klassis Brandon Bogatsov.

Kõige pisemate Quad 50 masinatel võidutses Kert Kasemets, kellele järgnesid Marcos Kask ja Mihkel Salujõe.

Eesti talvise kestvuskrossi karikavõistluste järgmine etapp sõidetakse 22. veebruaril Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles