Tartus peetud EYBLi U16 etapi võitis tiitlikaitsja Riia/DSN

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi Niits viskel(Salva/Rock).
Tormi Niits viskel(Salva/Rock). Foto: Ivo Hunt / TÜ ASK

Nädalavahetusel Tartu Ülikooli spordihoones peetud Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) U16 vanuse teise etapi võitis tiitlikaitsja Riga/DSN, kes teenis neli võitu ja ühe kaotuse. Võõrustajad Salva/Rocki poisid said viiest mängust kaks võitu, neist viimane aga eriti magus, sest kahe lisaaja järel alistati BS Klaipeda 71:71.

Tiitlikaitsja Riia/DSN alustas turniiri 58:50 võiduga rootslaste BS Fryshuseti ja seejärel alista leedukate BS Klaipeda 62:60. Kaotus tuli neil aga vastu võtta Kaunase Aisciai meeskonnalt skooriga 52:54. Etapivõiduks vajalikud punktid kogusid aga riiakad alistades A. Sabonise meeskonna 52:42 ning viimases mängus kindlalt BS Kaunase 70:49.

Toomas Kandimaa ja Rein Raami juhendatav Rocki korvpallikooli 1998. aastal sündinud poiste võistkond, mida oli täiendatud mängijatega Virumaa Pallimängude Koolist ja Orissaare Rockist võitis etapi esimese ja viimase mängu. Avakohtumises alistati BS Riga meeskond 57:52 ning edasi jäädi alla BS Kaunasele 42:48, A. Sabonisele 30:50, BS Aisciaile 41:63. Etapi viimane ja lõpukohtade osas tähtis kohtumine kulges tasavägises heitluses ja võitja selgus alles pärast kahte lisaaega – Salva/Rock suutis leedukate BS Klaipeda üle võtta magusa 72:71 võidu. Suurepärases hoos oli Orissaare Rockist täienduseks võetud Tormi Niits, kelle keskmisteks näitajateks kümnes kohtumises on 11,2 punkti ja 14,6 lauapalli ning viimaseski mängus sai ta kirja 17 punkti ja 15 lauapalli.

Salva/Rockil on nüüd kahe etapi kokkuvõttes kirjas kaks võitu ja kaheksa kaotust. Võidulisa on võimalik teenida veel kolmandal etapil Riias.

Etapi paremusjärjestus:

1.     Riga/DSN (4 võitu, 1 kaotus)

2.     A. Sabonis BA (4 võitu, 1 kaotus)

3.     BS Fryshuset (3 võitu, 2 kaotust)

4.     BS Aisciai (3 võitu, 2 kaotust)

5.     Salva/Rock (2 võitu, 3 kaotust)

6.     BS Klaipeda (2 võitu, 3 kaotust)

7.     BS Riga (1 võit, 4 kaotust)

8.     BS Kaunas (1 võit, 4 kaotust)

Meeskondade parimad mängijad:

BS Aisciai - Justinas Marcinkevicius

BS Fryshuset – Deekh Muhaidin

BS Riga/DSN  - Roberts Dembskis

A. Sabonis BA – Eimantas Stankevicius

BS Riga – Arvids Dambenieks

BS Kaunas – Arvydas Apulskis

Salva/Rock – Jarmo Heitur

BS Klaipeda – Einars Tubutis

Turniiri All-star viisik:

Felix Lemetti (BS Fryshuset)

Kristers Zoriks (BS Riga/DSN)

Lukas Zukauskas (A. Sabonis BA)

Tomas Verbinskis (BS Klaipeda)

Tormi Niits (Salva/Rock)

Turniiri parim mängija:

Arturs Strautins (Riga/DSN)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles