Uus meister: Mettis tõukas minutiga Padari meistritroonilt

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis.
Juhan Mettis. Foto: Liis Treimann

Judo Eesti meistrivõistlustel vahetus raskekaalus võim. Finaalis alistas Juhan Mettis minutiga tiitlivõistlustelt kuus medalit võitnud Martin Padari.

Padar läks heidet üritama, kuid jäi kinnihoidmisse ning matš lõppes ipponiga. «Oleks tahtnud pikemat heitlust näha ja seda, kuidas mehed teineteist heidavad, kuid Mettise võit oli aus. Padar andis talle võimaluse ja mees kasutas selle ära,» selgitas Eesti koondise endine peatreener Aavo Põhjala. «Kui üks on Eesti meister ja teine ei ole, siis tähendab see ju võimuvahetust. Kusjuures Mettis sai mullu ka rahvusvahelisel areenil kirja eestlaste parima tulemuse.»

Mettise jaoks oli see esimene kord, kui ta suutis Padari alistada.

Padari järel jäid kolmandat kohta jagama Mihkel Jõemägi ja Dmitri Lepp. Kuni 100 kg meeste klassis tuli Eesti meistriks Grigori Minaškin, kes oli finaalis parem Aleksei Jarošist. Kolmanda koha said Miko Sildre ja Robert Parker.

Naiste raskekaalus (+78 kg) oli kaks võistlejat ning kahe omavahelise matši tulemusena krooniti Eesti meistriks Karina Kudrjašova, kes alistas Kristina Treieri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles