Dmitri Skiperskist sai Eesti saalikoondise peatreener

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Skiperski
Dmitri Skiperski Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Eesti saalijalgpallikoondise uueks peatreeneriks sai Dmitri Skiperski, kes võtab ameti üle 2009. aastast koondis juhendanud Kert Haavistult.

«Mind valdavad väga head emotsioonid. Suur au ja vastutus on olla koondise peatreener ning see on minu jaoks hea väljakutse,» sõnas Skiperski, kes mängib alates 2008. aastast saalijalgpalli meistrivõistlustel Tallinna FC Anžis, kelle ridades on ta tulnud neljakordseks Eesti meistriks ning võitnud kaks saalijalgpalli Superkarikat.

Kuna koondise kalender on sel aastal hõre, saab Skiperski keskenduda alguses mängijate vaatlemisele. «Tean loomulikult enamikke mängijaid, kuid nüüd tahaks rahulikult hooaja lõpuni käia vaatamas võimalikult palju kohtumisi, et saaks pildi selgemaks, kes ja mis tasemel on,» rääkis ta.

Järgmise aasta jaanuari keskpaigas toimub EM-valikuturniir ning selle aasta lõpus suure tõenäosusega taas ka Balti turniir. «Peame tegema plaani ning loodetavasti saame sügisel hakata koondisega koos treenima ning pidada mõned sõpruskohtumised. Üle on vaja vaadata eelarved ning tean, et tihti on raskusi saaliaegade leidmisega, mistõttu peame võimalikult vara hakkama asjaga tegelema,» sõnas Skiperski.

Uus saalijalgpallikoondise peatreener on 40-aastane ning mängib Eesti jalgpalli meistrivõistlustel JK Retro (endise nimega Eesti Koondis) ridades 2011. aastast. Viimati pallis ta kõrgliigas aastal 2010, kui kandis Kuressaare särki. TVMK võistkonnaga tuli ta 2005. aastal Eesti meistriks, lisaks võitsid nad kahel korral nii karikavõistlused kui ka Superkarika. Aastatel 2007-2013 Eesti Jalgpalli Liidus töötanud Skiperski oli läinud hooajal FC Levadia tegevjuht. Sellest aastast on ta teise Premium liiga klubi, FC Infoneti tehniline direktor. Treenerina omab ta UEFA B-litsentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles