Noortekoondis alistas Kõrgõzstani ja on edasipääsu lävel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U21 koondise peatreener Martin Reim.
U21 koondise peatreener Martin Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Sankt-Peterburgis jätkuval Kubok Sodružestva jalgpalliturniiril võitis Eesti noortekoondis viimases alagrupikohtumises Kõrgõzstani 3:0.

Avapoolajal jäid väravad löömata, kuid teise poolaja alguses keerutas Brent Lepistu karistuslöögi värava tagumisse nurka. 57. minutil suurendas Eesti edu kaheväravaliseks Maksim Gussev ning kohtumise viimase tabamuse eest hoolitses 78. minutil Kevin Kauber.

«Lisaks tulemusele oli ka mängupilt ilus. Nelja päevaga on mängijad pidanud kolm kohtumist ning keegi järele pole andnud. Võrreldes Ukrainaga mänguga tegime veel mitu vahetust ning kõik on panuse andnud,» rääkis koondise peatreener Martin Reim. «Oli loomulikult plaan ka Ukrainalt punkte võtta, aga kokkuvõttes olen loomulikult rahul, et play-off-kohale jõudsime,» lisas ta.

Eesti teenis kolme kohtumisega neli punkti ning asub enne Ukraina ja Tadžikistani mängu algust alagrupis teisel kohal. Ukrainal on kuus ning Tadžikistanil kaks punkti. Kui Tadžikistan mängu ei võida, siis saab Eesti alagrupis teise koha. Kõrgõzstan sai alagrupiturniirilt ühe punkti ning peab leppima mängudega 9.-12. kohale.

Play-off'i 1.-8. kohani pääsevad alagrupi kaks paremat ning lisaks kaks paremat kolmanda koha meeskonda. Üks alagrupifaasis kolmanda ning kõik neljandaks jäänud meeskonnad selgitavad välja kohad 9-12. Turniiril osalevad mängijad sünniaastaga 1993 ja nooremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles