Natsižesti tõttu rassismiskandaali sattunud Anelka selgitas oma tulevikku

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Anelka.
Nicolas Anelka. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas West Bromwich Albioni meeskonnas mängiv Nicolas Anelka andis mõista, et hoolimata sellest, mis saab temast pärast natsižestiga lahvatanud skandaali, siis Inglismaalt ta lahkuda ei taha.

Anelka sai möödunud kuul mängus West Ham Unitediga hakkama quenelle'iga ehk žestiga, millele on omistatud juudivastane tähendus. Hetkel on asunud juhtunut uurima Inglismaa jalgpalliliit ning kui Anelka mõistetakse antisemiitiliku žesti tegemises süüdi, võib teda oodata kuni viiemänguline võistluskeeld. Lisaks on lahtine 34-aastase Anelka tulevik ka edaspidiseks, sest meeskonna senine suursponsor Zoopla loobus tiimi toetamisest ja uueks hooajaks pole West Bromwich Albioni meeskond oma plaane veel avalikustanud.

Anelka ise loodab aga, et isegi kui ta peaks praegusest klubist kinga saama, siis Inglismaale õnnestub tal ikkagi jääda. «Aitäh Laziole ja kõigile teistele klubidele, kes viimaste päevade jooksul on tahtnud minuga lepingut sõlmida. Kohtume uuesti suvel - juhul, kui ma otsustan oma mängijakarjääri jätkata,» kirjutas Anelka oma Twitteri kontol.

«Küsimuseks on aga see, miks ma peaksin lahkuma oma klubist ja Inglismaalt? Olen siin õnnelik ega teinud midagi valesti, seega on nüüd aeg keskenduda jalgpallimängimisele oma klubi eest ja proovin väljakul anda endast parima,» lisas Anelka.

Anelka on varem öelnud, et tema žest ei olnud mõeldud natsitervitusena, vaid oli austusavalduseks Prantsuse koomikule Dieudonne M'Bala M'Balale, kes on selle žesti loojaks. Prantsuse vutimees esitas oma kaitseks Inglismaa jalgpalliliidule 34-lehelise raporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles