Sildaru huvitub ka rennisõidust

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Erakogu

Kui seni osalesid olümpiamängude rennisõidus (halfpipe) vaid lumelaudurid, siis Sotšist alates ka vigursuusatajad. Ning ka Kelly Sildaru on hakanud rennisõidu vastu huvi tundma.

«Ta on väga vähe rennis harjutada saanud, kuid nädalavahetusel Kanadas tahab siiski seda ala juba võistlustel proovida,» rääkis isa Tõnis. «Kahe ala harrastamine ei tule mingil juhul kahjuks.»

Tõnis Sildaru sõnul on pargisõidu ja rennisõidu trikid-hüpped sarnased. «Kui suudad trikke teha ühel alal, suudad ka teisel. On siiski ka lahknevusi. Pargisõidus viskab hoog sind edasi, rennis aga üles ning ka maanduda tuleb palju kitsamale territooriumile. Renni tuleb palju harjutada, kuid Eestis selleks võimalus puudub.»

Tulevik näitab, kumma ala tütar valib, ütles Tõnis Sildaru. «Enamasti spetsialiseerutakse ühele või teisele. Siiski on maailmas mõni, kes kuulub nii pargi kui rennisõidus maailma tippu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles