Schumacher saab haiglas iga päev eriravi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta lõpus Meribeli suusakuurordis kukkunud Michael Schumacher on Grenoble’i haiglas viiendat nädalat koomas, samal ajal saab seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister igapäevast ravi, et vältida lihaste atrofeerumist.

Mirror.co.uk kirjutab, et Schumacheriga tegeleb regulaarselt füsioterapeut, et vältida lamatiste teket, tagada veresoonkonna normaalne töö ja vältida lihaste atrofeerumsit. «Koomas olevate patsientide jäsemeid tuleb iga päev liigutada, et vältida lihaste atrofeerumsit,» rääkis professor Heinzpeter Moecke.

Seni ei ole mingeid teateid, millal võiksid arstid proovida Schumacherit koomast üles äratada. Samas on levinud viimasel ajal kartused, et Schumacher võibki elu lõpuni jääda vegetatiivsesse seisundisse. Haiglast tulnud viimaste teadete kohaselt on sakslase seisund endiselt stabiilne, kuid kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles