Schumacheri õnnetusest möödub kuu, kuid miks arstid vaikivad?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schumacheri fännide kogunemine 26. jaanuaril Spa ringrajal Belgias.
Schumacheri fännide kogunemine 26. jaanuaril Spa ringrajal Belgias. Foto: SCANPIX

Täpselt kuu aega tagasi, 29. detsembril, kukkus seitsmekordne vormel-1 maailmameister Michael Schumacher suusamäel sedavõrd õnnetult, et sai üliohtlikuid peavigastusi. Arstid viisid sakslase kunstlikusse koomasse ning samas konditsioonis viibib Schumacher ka praegu.

Viimane info arstidelt tuli 17. jaanuaril, kui Schumacheri kõneisik Sabine Kehm ütles, et olukord on stabiilne. Pärast seda on Schumacheri seisundi kohta täielik vaikus. See aga on pannud muretsema kogu maailma üldsuse ning kõigi huulil on küsimus, kas Schumacher üldse enam kunagi teadvusele tuleb?

Küsitud on erinevate maailma neuroloogiaspetsialistide arvamusi ning ka sealt ei ole tulnud positiivseid noote. Kinnitatakse, et kunstlikus koomas saab patsienti hoida väga kaua. Samas tihtipeale tuuakse inimesed seisundist välja juba pärast kahte nädalat. Halvimia stsenaariumi kohaselt jääb Schumacher elu lõpuni vegetatiivsesse seisundisse.

Pärast pikka vaikimist oodatakse siiski sakslase raviarstidelt mingeidki uudiseid, sest ametlik info võtaks tuure maha kõikjal levivatelt spekulatsioonidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles