USA terviseamet hoiatab: vene viin on kange

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene viin «Viis järve»
Vene viin «Viis järve» Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide terviseamet koostas õpetuse kõigile, kes sõidavad Sotši olümpiale, kirjeldades võimalikke ohtusid arhailisel ja müstilisel Venemaal. Kui USA kodanikud soovivad naasta elusa ja tervena, peavad nad teadma, et viin on kange ning iga Sotši autojuht üritab jalakäijaid alla ajada.

USA on seisukohal, et Venemaa tsiviliseeritud riikide hulka ei kuulu ning Sotšis tuleb eluspüsimiseks järgida järgmisi ohutusreegleid.

Sotši lendamiseks tuleks valida rahvusvaheliste kompaniide lennukeid. Kui see pole võimalik, siis Venemaa õhulaeva, kus on vähem kui 30 kohta, istuda ei tasuks. Kui suuremaid lennukeid veel kontrollitakse, siis väiksemaid mitte ning neil on tavaks alla kukkuda.

Ringi liikudes tuleb arvestada, et Venemaal liikluseeskiri ei kehti, küll aga kirjutamata reeglid, mida aktsepteerivad ka politseinikud. Nimelt on jalakäija alati süüdi, kui auto alla jääb, sest pole vaja sõiduteel – ka ülekäigurajal – kakerdada. Autot rentides tuleb arvestada, et suuremal sõiduvahendil on alati eesõigus ja väiksem jääb avarii põhjustamises süüdi.

Restoranides peaks vältima metsloomaliha, sest see olevat saastatud. Millegipärast on tuntud ulukite kõrval nimistusse lisatud ka ahvid ja nahkhiired.

Suur terviseoht on venelaste rahvusjook viin. Vodka pruukimisel peab teadma, et see on kange, suurte koguste manustamisel teeb purju ning põhjustab tõsiseid tervisehäireid isegi järgmisel hommikul.

Kõrvale peaks hoiduma kahtlastest söögikohtadest ning ka tänaval pakutavat toitu pole tark süüa, kui pole tahtmist saada kõhulahtisust. Niisiis jääb ameeriklastel sütel valmistatud šašlõkk ja muud rahvusroad maitsmata.

Vene naistega ei tasu lähedust otsida, samuti tuleks vältida narkomaane, sest neilt võib saada B-hepatiidi nakkuse.

Sotšis pole tervislik ringi liikuda uhketes riietes. Ka ehteid ei maksa kanda, sest nii tekib kurjategijatel ahvatlus olümpiakülalist röövida.

Et mitte sattuda terrorirünnaku ohvriks, tuleks eemale hoida rahvarohketest paikadest, mitte jääda liiga kauaks vaatamisväärsust imetlema ning üleüldse tuleks hotellitoast võimalikult harva välja tulla.

Seksuaalvähemused ei tohiks mingil juhul oma sättumust välja näidata, kindlasti mitte provokatiivsel moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles