Heas hoos vanameister tõrjus Anieri pingile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier
Henri Anier Foto: Motherwell, Facebook

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier sõlmis mõnda aega tagasi kahe ja poole aasta pikkuse lepingu Motherwelliga. Pärast lepingu allkirjastamist on ta aga kolmes järjestikuses mängus varumeeste pingilt alustanud. Peatreener Stuart McCall selgitas, miks esimesel hooaja poolel heal väravasoonel olnud eestlane pingile on jäänud.

Nimelt on suurepärasesse vormi tõusnud kogenud James McFadden, kes kogus aastatel 2003-2008 tuntust Evertonis. Lisaks on peagi 31-aastaseks saav ründaja esindanud Šotimaa koondist 45 korral. Hooaja esimesel poolel oli McFadden see, kes kohtumisi pigem pingilt alustas, kuid nüüd on meest tabanud uus noorus, mis on Motherwelli poolehoidjatele muiudgi suurepäraseks uudiseks.

Kuna Motherwellis kuulub kindel põhiründaja koht hetkel John Suttonile, siis tema partneri koha eest võitlevadki McFadden ja Anier.

«Kõik kolm meest on sellel hooajal näidanud end heast küljest ning tulevikus võib juhtuda, et paneme kolm ründajat korraga ka mängu,» selgitas McCall. «Sutty (Sutton) on meie suurim väravakütt, ta seob meie mängu ning võidab õhupalle. Faddy (McFadden) ja Henri klpaivad temaga hästi.»

Viimases kohtumises Aberdeeni vastu sekkus Anier taas vahetusest ja vähem kui minuti möödudes lõpetas ta läbimurde hea tsenderdusega, millest sündis ka värav. McCall oli rahul: «Aberdeeni vastu mängu sekkudes tõi Henri koheselt mängu muutuse. Kuid Faddy on samuti väga terav olnud ja löönud viimastes mängudes ka paar väravat. Ta annab koos Henriga meile erinevaid võimalusi – kui üks neist pingilt sekkub, siis võib ta koheselt vastaste kaitsele raskusi valmistada.»

Kokkuvõtlikult on McCalli jaoks tegu meeldivat sorti probleemiga, kuna saab vajadusel alati julgelt ühele kolmest ründajast puhkust anda. Anier on iganädalaselt peaaegu ilma pausita mänginud alates eelmisest kevadest, kui liitus laenulepingu alusel Fredrikstadiga, kus ta teenis korralikult mänguaega. Seejärel Motherwelliga liitudes kerkis ta samuti kohe põhimeheks.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles