Noorim võistleja Sotšis on 15-aastane Saksa suusahüppaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahüppaja Gianina Ernst
Suusahüppaja Gianina Ernst Foto: SCANPIX

Kui sakslanna Gianina Ernst oleks sündinud paar tundi hiljem, ei saaks ta osaled veebruaris Venemaal Sotšis taliolümpiamängudel.

15-aastane suusahüppaja pääses koondisesse ning on nende olümpiamängude noorim sportlane, edastab The Local.

Koolitüdruk sai möödunud detsembris Norras Lillehammeris maailma karika etapil väikesel mäel 97-meetrise hüppega 270 punkti. See viis ta poodiumile ning andis võimaluse osaleda taliolümpial.

Noor suusahüppetalent tähistas 31. detsembril 2013 sünnipäeva, saades 15-aastaseks. Kui tal oleks sünnipäev olnud 1. jaanuaril, siis ei oleks ta saanud olümpial võistelda.

Reeglid näevad ette, et sportlaste vanuse alampiir olümpial võistlemiseks on 15 eluaastat.

Ernst oli veel 14-aastane, kui ta Norras teise koha sai.

Ta alustas seal kümnendalt kohalt, kuid tõusis pärast esimest vooru kiiresti neljandaks. Ta suutis hästi keskenduda ning lõpuks sai teise koha.

Saksamaa loodab temalt nüüd Sotšis medalit.

Tüdruku isa Joachim Ernst oli tuntud suusahüppaja, kes sai maailma meistrivõistlustel 1982. aastal kuldmedali. Noore suusahüppaja ema Cronelia tegeles kunagi murdmaasuusatamisega.

Ernstidel on kokku kuus last, kellest kaks, Gianina ja ta vanem vend Benjamin tegelevad suusahüpetega.

Joachim Ernst on oma tütre ja poja treener.

Ernstidel on Saksamaa-Šveitsi kaksikkodakondsus. Gianina Ernst valis võistlemise Saksamaa lipu all.

Saksamaa meeskonna treeneri, 51-aastase Andreas Baueri sõnul suudab noor staar pinge all keskendunuks ja rahulikuks jääda.

«Olen näinud ta treeningutel häid hüppeid, kuid võistlustel on need veelgi paremad, kuna ta valitseb end väga hästi,» lausus treener.

Baueri sõnul saavad naissuusahüppajad, kellel on meestega enam vähem sama pikkus hüpata kaugemale, kuna nende kehakaal, luustik ja lihased on väiksemad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles