Obama soovitus sõpradele: Sotši olümpia on ohutu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Vladimir Putini pildiga matrjoška
Barack Obama ja Vladimir Putini pildiga matrjoška Foto: SCANPIX

USA presidendilt Barack Obamale esitati küsimusi seoses Sotši olümpiamängude turvaprobleemidega. Selgus, et president lubaks oma sõpradel olümpiale reisida küll.

Obamalt uuriti just selle kohta, kas ta soovitaks endale lähedastel sõpradel olümpia ajal Venemaale reisida. «Ma ütleksin neile, et usun, et Sotši on ohtu, kuid suurtel rahvusvahelistel koosviibimistel on alati omad riskid,» selgitas Obama. «Venemaa võimud teavad, et on olemas potentsiaalne ohuallikas ning me teeme mängude korraldajatega selles osas koostööd. Oleme uurinud nende plaane.»

Peamine ohupilv olümpia kohal on terroristid, kes on saatnud paljudele olümpiakommiteedele ka ähvarduskirju. Lisaks jahmatasid kogu maailma detsembris Volgogradis toimunud terrorirünnakud, kus hukkus 34 inimest. Novembris toimunud rünnakus hukkus samas linnas kuus inimest.

Obama sõnul näeb Venemaa vaeva, et mängud ei oleks ohtud mitte üksnes sportlase jaoks, vaid hoolt kantakse ka kõigi külastajate eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles