Pärnus selgusid jääpurjetamise meistrid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Aavik ja Taavi Välisson.
Indrek Aavik ja Taavi Välisson. Foto: Ott Kallas/EJL

Reedel peeti Pärnu lahel jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused klassidele Ice-Optimist, DN ja Monotüüp XV. Värsked Eesti meistrid on Ice Optimistil Joosep Laus, DN-l Vaiko Vooremaa, DN juunioride seas Johannes Puusepp, Monotüüp XV klassis Indrek Aavik – Taavi Välisson.

Eesti meistrivõistlustel osales sel aastal 39 jääpurjekat Eestist, Lätist ja Soomest. Kolmele päevale planeeritud võistluse muutis ühepäevaseks reede ja laupäeva vahelisel ööl maha sadanud paks lumi, mis muutis jääolud purjetamise jaoks ebasobivaks. Reedel olid Pärnu lahe ilmaolud suurepärased, kuivõrd lumekiht jääl oli vaid mõne sentimeetri paksune ja tuule kiirus oli 5-9 m/s. Ice Optmist klassile peeti 5 võidusõitu ja teistele klassidele 4 võidusõitu.

Klassis Ice-Optimist  tuli Eesti meistriks Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetaja Joosep Laus. Teise koha sai Keith Luur Pärnu Jahtklubist ja kolmanda koha samuti Pärnu poiss Rasmus Maalinn (PJK).

DN klassis võitis kuldmedali Kalev Jahtklubi jääpurjetaja Vaiko Vooremaa. Hõbedale tuli Karl-Hannes Tagu (PJK) ja pronksile Mihkel Kosk (PJK).

DN juunioride klassis läks esikoht Johannes Puusepale (PJK). Teise koha sai Rene Riim (SMS) ja kolmanda Kevin Grass (SMS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles