Talihärm ja Zahkna tegid jälitussõiduga suure tõusu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Mattias Oja

Nove Mestos peetaval laskesuusatamise EMil sõideti täna meesjuunioride 12,5 km distants, kus võimsa tõusu teinud Johan Talihärm saavutas 13. ja Rene Zahkna 14. koha.

17. stardipositsioonilt, poolteist minutit pärast esimest startijat rajale läinud Zahkna tabas esimeses lamadestiirus kõik märgid ja tõusis 11. kohale, kaotades liidriks olnud Artem Tõštšenkole (Ukraina) veidi rohkem kui minutiga. Teist korda lamades lastes jäi Võru noormehel tabamata üks märk, aga eksisid ka lähemad konkurendid ja Zahkna tõusis üheksandaks. Vahe Tõštšenkoga oli siiski juba 1.43, vahendab biathlon.ee.

Püstitiirus eksis Zahkna esimesel korral kahel lasul, aga hoidis üheksandat kohta, kaotades liidriks tõusnud Aleksandr Povarnitsõnile (Venemaa) 2.21ga. Viimasel tiiruskäigul jäi Zahknal tabamata kolm märki ja ta langes mitu kohta tahapoole.

Samal ajal tegi head sõitu 25. kohalt alustanud Johan Talihärm. Esimese lamadestiiru järel pidi Talihärm sõitma küll kaks, teise lamadestiiru järel ühe ja esimese püstitiiru järel samuti ühe trahviringi, aga enne viimast tiiru oli juba 17. kohal. Siis tabas ta kõik märgid ja tõusis kohe Zahkna järel 14. kohale. Viimasel ringil sai Talihärm ka Zahknast mööda ja edestas koondisekaaslast finišis lõpuks 4,9 sekundiga. Võitjale kaotas Talihärm 3.40,7.

Kermo Sikk lõpetas võistluse 49. (+10.00,8; 4) ja Tarvi Sikk 54. kohaga (+12.39,1; 9).

Ajaga 33.55,7 (2) kulla võitnud Povarnitsõni järel sai hõbeda Tõštšenko (+1.24,1; 4) ja pronksi tšehh Adam Vaclavik (+1.45,6; 4).

EMil on ees veel teatevõistlused: homme juunioride segateatesõit ning ülehomme U26 meeste ja naiste teatesõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles