Hannes Rumm: Putini välispoliitilised eesmärgid seoses olümpiaga on läbi kukkunud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Rumm
Hannes Rumm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm lausus pühapäevases ETV spordisaates, et üle pika aja on Sotši taliolümpia näol tegemist väga politiseeritud mängudega, vahendab ERR Sport.

«Kui Putin hakkas olümpiamänge taotlema, aga kindlasti ka peatseid jalgpalli maailmameistrivõistlusi, siis tema eesmärk oli näidata suurvõistluste abil seda, et Venemaa on majanduslikult jälle jalule tõusnud ja poliitiliselt ise väga võimekas,» sõnas Rumm, kelle meelest on Putin kavatsused vähemalt välispoliitiliselt siiski läbi kukkunud. «Needsamad suured korruptsioonikahtlused, mis naeruvääristavad Vene riigi võimekust, Putini enda administratsiooni suutlikkust. Need on selle esialgse eesmärgi ära nurjanud.»

Rummi arvates kõnnib Putin ka siseriiklikus plaanis noateral. «Kas ta suudab oma kodanikele tõestada, et ta on võimas riigijuht, keda tunnustatakse kogu maailmas, kes suudab edukad olümpiamängud korraldada, või võtab ka siseriiklikult tavaliste venelaste hulgas maad selline suhtumine, et miks me pidime neid kümneid miljardeid rublasid ja dollareid sinna raiskama, ilma et tavainimene sealt midagi vastu saaks ja nii, et oligarhid ja nende sõbrad sellest suure osa ära varastavad,» sõnas Rumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles