Tiit Matsulevitš Sotši OMist: isegi Stalin kuulas nõuandjaid, Putinile on kõik ükspuha

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Matsulevitš.
Tiit Matsulevitš. Foto: Erakogu

Venemaa on sobiv koht taliolülmpiamängude läbiviimiseks, arvab suursaadik Tiit Matsulevitš,  kuid küsimus on selles, milliseks kujundab võim selle koha, kus neid mänge peetakse.

Rääkides täna õhtul ETVs näidatavast dokfilmist «Putini mängud», mis räägib Sotši OMiga seotud korruptsioonist, pidas Matsulevitš seda päris hästi tasakaalustatuks, samas juhtis Matsulevitš tähelepanu sellele, et film vaikib tõsiasjast, et Sotši OM toimub tšerkesside ja abhaaside põlistel aladel, kust nad 150 aastat tagasi välja aeti, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Ringvaade».

Matsulevitš juhtis tähelepanu sellele, et üks 45-kilomeetrine teeelõik Sotšis maksab 8 miljardit dollarit, mis on pisut kallim kui eelmiste, Vancouveri talimängude kogumaksumus, suursaadik küsis võrdluseks, kas oleks võimalik, et Eesti valitsus ehitaks Tallinnast Raplasse maantee ja paneb selle alla terve Eesti 2014. aasta eelarve, mis on enam-vähem sama suurusjärk.

Filmis on inimesed meeleheitel olukorrast, kuhu võim on neid pannud. Igasugune kriitika Vene meedias Sotši teemal on ajakirjanduses tabu ja ajakirjanikud, kes hakkasid seda uurima, said kas peksa või sunniti maalt lahkuda, rääkis Matsulevitš.

Saatekülalise sõnul tuleb filmist välja ka ökoloogiline aspekt, mille kohaselt ei tohiks piirkonda suurehitisi rajada, isegi kui Stalin tahtis Sotšis kuskile mäeküljele midagi ehitada, siis teda hoiatati ja ta võttis isegi soovitust kuulda, kuid Venemaa presidendile Vladimir Putinile on ükskõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles