Taimsoole ja Rajale pakuvad konkurentsi Cop ja Tufte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja. Foto: Fred Killing

Vahetult pärast Eesti karikavõistlusi toimunud Eesti Sõudeliidu juhatus kinnitas Bledi sõitva riigi sõudekoondise, kuhu kuuluvad kolm ühepaati ning kaks paarisaeru kahepaati, eesotsas mullu MM-pronksi võitnud Kaspar Taimsoo ja Allar Rajaga.

Meeste ühepaate on üles antud 29, sh. teevad kaasa kolm Eesti sportlast. Kõrgeimate lootustega lähevad võistlustulle Andrei Jämsä ja Tõnu Endrekson, kes pidasid läinud nädalavahetusel maha tulise duelli Eesti kaarikavõidu nimel, vahendab Eesti Sõudeliit.

Starti läheb ka kolmas koondislane, Igor Kuzmin, kes Eesti karikal kaotas kahele paremale küll ligi 15 sekundiga, kuid vaatamata sellele võiks C-finaali, 18 parema hulka jõudmine, olla tema jaoks reaalne.

Meeste paarisaeru kahepaatide võistlusklassis tuleb starti 21 paatkonda, sh. ka kaks sini-must-valget – Eesti 1 ehk Kaspar Taimsoo ja Allar Raja ning Eesti 2, kuhu kuuluvad hooaja alguses kokku istunud ja kohe suhteliselt head minekut näidanud Vladimir Latin ja Valeri Prosvirnin.

Kahepaatide konkurents tõotab tulla äärmiselt pingeline, sest lisaks teada-tuntud tegijatele teevad kaasa mitmed uued koosseisud. Kõige enam kõneainet on pakkunud Norra-Sloveenia segaduo Iztoc Cop-Olaf Tufte. Rahvusvahelised võistlusreeglid lubavad koosseise moodustada ka klubide baasilt ja kuna Bledis säravale karjäärile punkti panev kolmekordne OM-medallist Cop on oma igirivaali Tufte koduklubi, Hortensi sõudeklubi, liige, saabki intriigi pakkuv mõte teoks. Tähelepanu väärib kõnekas fakt, et Bledis teeb kahekordne olümpiavõitja Tufte kaasa ka ühepaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles