Teisipäeval Postimehes: Venemaa kohtleb Ansipit olümpial VIPina

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip Torino olümpial veebruaris 2006.
Peaminister Andrus Ansip Torino olümpial veebruaris 2006. Foto: Raigo Pajula

Hoolimata sellest, et peaminister Andrus Ansip külastab Sotši taliolümpiat eraisikuna, reisib ta Venemaal oma turvameeskonnaga ning jälgib avatseremooniat koos teiste riigijuhtidega VIP-sektorist.

Ansip sõidab Sotši olümpiale neljapäeval, ning sel nädalal ta valitsuse istungil ei osale. Mängudele sõitmise ajaks võtab peaminister puhkuse. Eestisse naaseb ta esmaspäeval.

Ansip kinnitas eile vastuseks Postimehe küsimusele, et kavatseb avateremoonial osaleda ning ka mänge ennast jälgida. Ta ütles, et on alati käinud olümpiamängudel koos perega ning katnud sellega seonduvad kulud oma taskust.

Nii külastas Ansip 2012. aastal Londoni suveolümpiamänge, ning oli kohal ka 2008. aasta suvel Pekingis ja 2006. aastal Torinos toimunud taliolümpiamängudel.

Peaministri büroo juht Liina Kersna ütles, et Ansipit saadavad sõidul turvamehed, nagu tavaliselt igal pool. Keskkriminaalpolitsei kinnitusel on peaministri kaitsmine politsei jaoks seadusest tulenev kohustus. «Kaitstaval isikul endal puudub õigus ihukaitsest loobumiseks või anda selle teostamise viisi või ajalise kestuse kohta korraldusi,» kinnitas politsei pressiesindaja Kaarel Kuusk.

Kersna sõnutsi paigutatakse Eesti peaminister avatseremooniat jälgima staadioni VIP-alasse koos muude riigijuhtidega, mitte harilike pileti ostnud külastajate hulka. Vastuvõtjad ei tee seega mingit vahet, kas kohalesaabunud Eesti peaminister on sõidu ise kinni maksnud või viibib ta Venemaal ametisõidul. Ka Ansipi transpordi eest kohapeal Sotšis hoolitseb vastuvõttev riik.

Kahepoolseid kohtumisi teiste peaministrite või presidentidega Ansipil Sotšis kavandatud ei ole, lisaks spordivõistlustele ja avatseremooniale kavatseb peaminister aga külastada kohalikku eesti küla.

Suveolümpiamängude ajal Pekingis, kus Ansip samuti puhkuse ajast käis, olid tal samas kohtumised nii Hiina peaministri kui presidendiga.

Loe edasi Postimehe paberlehest või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles