Rahvusvahelisel mitmevõistlusel võtavad mõõtu kümne riigi sportlased

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trey Hardee.
Trey Hardee. Foto: SCANPIX

7.-8. veebruaril Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuval Rahvusvahelisel mitmevõistlusel osalevad kümne riigi sportlased. Lisaks Eesti mitmevõistlejatele asuvad võistlustulle USA, Brasiilia, Austria, Soome, Norra, Venemaa, Läti, Belgia ja Poola mitmevõistlejad.

Eesti esinumbrid viiendat korda toimuval Rahvusvahelisel mitmevõistlusel on  Andres Raja (Võru KJK Lõunalõvi) ja Kaarel Jõeväli (Audentese SK). Tugevamatest Eesti mitmevõistlejatest on stardis veel ka Tarmo Riitmuru (KJS Sakala) ja Martin Sisas (Audentese SK). Seekordse mitmevõistluse nimekaim osaleja on ameeriklasest kahekordne kümnevõistluse maailmameister Trey Hardee, kes saabus Tallinna juba esmaspäeval. Lisaks Eesti mitmevõistlejatele pakuvad talle konkurentsi brasiillane Carlos Eduardo Chinin, kelle kümnevõistluse rekord on eelmisest aastast pärinev 8393 punkti, noor Venemaa mitmevõistleja Artyom Lukjanenko, kes 2012. a sise-MMil Istanbulis võitis pronksmedali, U23 vanuseklassi Euroopa meister 2011. aastast Thomas Van der Plaetsen ja 2012. a Rahvusvahelise mitmevõistluse võitnud austerlane Dominik Distelberger.

Nimekaim viievõistleja saabub Poolast – Eesti kergejõustikuhuvilisele hästi tuntud Karolina Tyminska, kes võitis sel suvel Tallinnas toimunud Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliigal individuaalse esikoha. Lisaks tulevad Tallinna võistlema kahekordne Rahvusvahelise mitmevõistluse võitja ja 2012. a Helsingi EM-i pronks lätlanna Laura Ikauniece, venelanna Aleksandra Butvina, Ida Marcussen Norrast, Vanessa Spinola Brasiiliast. Laupäeval võistlustulle asuvatest eestlannadest on parima isikliku rekordiga Terje Kaunissaar (KJK ViKe) ja Kristella Jurkatamm (Audentese SK).

Nii mõnegi Tallinnas osaleva mitmevõistleja eesmärgiks on pääs märtsi alguses toimuvale Sopoti sise-MMile. Sinna kvalifitseerumiseks on vajalik 17. veebruari seisuga kuuluda sisehooaja maailma edetabelis kolme parema hulka.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles