Eesti naiskond ei loovutanud Namiibiale kolme mänguga settigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täna alanud kodusel Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiril alustas Eesti tennisenaiskond alagrupimänge Namiibia vastu ning võitis kõik kolm kohtumist.

Anett Kontaveit võitis esimese mängu Kerstin Gressmanni vastu 6:2, 6:0 ning viis Eesti juhtima 1:0. Teises matšis alistas Eesti esinumber Kaia Kanepi  6:1, 6:1 Lesedi Sheya Jacobsi ning paarismängus olid Eva Paalma ja Tatjana Vorobjova 7:5, 6:2 üle Jacobsist ja Gressmannist.

Kõik kolm kohtumist on ka järelvaadatavad. Kontaveidi mäng algab, kui videost on kulunud 1:14.00, Kanepi mäng 2:18.00 ja paarismäng 3:25.00 peal. Kommenteerib Toomas Kuum.

Eesti tennisenaiskond osaleb turniiril järgmises koosseisus: Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Eva Paalma ja Tatjana Vorobjova. Eesti ja Namiibiaga samasse alagruppi kuulub ka Armeenia.

Enne mänge:

«Kodupubliku ees tahaks ikka võita ja sellest tuleb ka väike pinge, aga see läheb tavaliselt paari esimese geimiga üle,» lausus maailma edetabelis 27. kohal olev Kanepi, kes tunnistas enne loosimist peetud pressikonverentsil ausalt, et vastastest pole tal vähimatki aimu. «Ei ole vahet, kes vastu tuleb, sest ei oska kellegi kohta õieti midagi öelda,» muigas ta. «Selline olukord on muidugi harv juhus, sest WTA turniiridel olen ikka vastastega kursis. Aga kui ise hästi mängin, ei tohiks kellegi vastu probleeme tekkida.»

Kanepi sõnu ei saa kindlasti nimetada liialt üleolevateks, sest Namiibia ja Armeenia koosseisu ei kuulu Tallinna turniiril ainsatki mängijat, kes mahuks WTA edetabelisse. Siiski ei pelga Eesti esireket, et saadav mängukogemus kehvaks jääks. «Mäletan, et kui paari aasta eest Tokyo turniiril Caroline Wozniackit võitsin, olin mänginud enne seda ITFi turniiril vist maailma umbes 150. reketiga ja talle kaotanud,» meenutas Kanepi.

Sarnaselt Kanepiga ei osanud ka Eesti naiskonna kapten Maret Ani alagrupivastastest Namiibiast ja Armeeniast midagi arvata. «Suhteliselt tundmatud on nad küll. Armeeniat olen vähemalt treenimas näinud, Namiibiast ei tea üldse midagi. Eks ma üritan nüüd konkurentide trenne jälgida,» lausus ta.

Neljast alagrupist pääsevad võitjad edasi laupäeval peetavatesse poolfinaalidesse. Eesti kohtub edu korral C-grupi parima ehk Taani, Norra või Madagaskariga. B-grupis on Kreeka, Moldova ja Küpros, D-grupis Iirimaa, Malta ja Island. Mõlema poolfinaali võitjanaiskond pääseb tulevaks aastaks II tsooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles