Leedu peaminister ja Läti president sõitsid koos Sotši

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala algul käis Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Eesti peaministri Andrus Ansipiga kohtumas. Eesti valitsusjuht jõuab Sotši täna õhtul.
Nädala algul käis Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Eesti peaministri Andrus Ansipiga kohtumas. Eesti valitsusjuht jõuab Sotši täna õhtul. Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius ja Läti president Andris Bērziņš alustasid täna Riias koos Läti ja Leedu olümpiadelegatsioonidega teekonda Sotšisse.

«Esitaks on mul hea meel asjaolu üle, et me me läheme üheskoos olümpialiikumise tähtsündmusele. Soovin, et näitaksite oma oskusi ja meelekindlust ning pakuksite Läti, Leedu ja Eesti spordisõpradele parimaid emotsioone. Auväärne võitlus viimase sekundini. Viimane sekund on juba võit. Soovin teile kõigile edu ja õnne,» ütles Butkevičius sportlastele.

Leedu peaministri hinnangul on asjaolu, et mõnesid Leedu sportlasi treenivad Läti ja Eesti treenerid heaks näiteks lähedastest suhetest ja edukast koostööst Balti riikide vahel.

Lätlane Ilmārs Bricis on Leedu laskesuusakoondise peatreener. Leedu laskesuusatajaid abistab Sotšis eestlane Meelis Aasmäe, teatas valitsus pressiteates.

Mõned Leedu sportlased on juba Sotšis.

Butkevičius viibib Sotšis 6.-10. veebruarini. Ta osaleb mängude avatseremoonial ja külastab olümpiakülas Leedu sportlasi. Peaministril on kavas jälgida murdmaasuusataja Ingrida Ardišauskaitė ja laskesuusataja Tomas Kaukėnase võistlemist.

Leedut esindab Sotšis ühtekokku üheksa sportlast - laskesuusatajad Kaukėnas ja Diana Rasimovičiūtė, lühiraja- ja kiiruisutaja Agne Sereikaitė, mäesuusatajad Ieva Januškevičiūtė ja Rokas Zaveckas, jäätantsijad Isabella Tobias ja Deividas Stagniūnas ning murdmaasuusatajad Ardišauskaitė ning Vytautas Strolia.

Peaminister naaseb Vilniusesse esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles