Pljuštšenko alustas Sotši OMi isikliku rekodiga, kuid jäi siiski jaapanlasele alla

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko (vasakul)
Jevgeni Pljuštšenko (vasakul) Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängud avatakse homme, kuid mitmete eelvõistlustega on juba algust tehtud ja samamoodi anti täna avalöök ka iluuisutamise võistkonnavõistlusele. Esmalt oli kavas meeste üksiksõidu lühikava.

Tänu Venemaa Uisuliidu otsusele üldse OMile pääsenud legendaarne venelane Jevgeni Pljuštšenko oli kohe heas hoos, kui püstitas lühikavas 91,39 punktiga isikliku rekordi. Pljuštšenko eelmine tippmark 91,30 punkti pärines 2010. aasta EMilt.

Meeste lühikava järel asus võistkonnavõistlust juhtima Jaapan, kellele tõi esikohapunktid 19-aastane Hanyu Yuzuru. Yuzuru kogus 97,98 punkti, kuid jäi alla enda nimele kuuluvale maailmarekordile, mis on 99,84 punkti.

Kolmas oli meeste lühikavas kanadalane Patrick Chan 89,71 punktiga.

Võistkondlik seis meeste lühikava järel: 1. Jaapan 10 punkti, 2. Venemaa 9, 3. Kanada 8, 4. Hiina 7, 5. Prantsusmaa 6, 6. Saksamaa 5, 7. USA 4, 8. Ukraina 3, 9. Suurbritannia 2, 10. Itaalia 1.

Täna õhtul on kavas veel paarissõidu lühikava. Võistkonnavõistlus jätkub seejärel laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles