72.72 visanud Värnik: trennis tulevad visked nagu kulda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik
Andrus Värnik Foto: Mihkel Maripuu

Mullu Jõgeval Kuldliiga etapil publikut hullutanud Andrus Värnik ja Mihkel Kukk olid eile Jõgeva Kuldliiga etapil nigelal tasemel – Kukk oli 78.67ga teine, Värnik 72.72ga viies.


«Kasin!» iseloomustas kodu­staadionil võistelnud Kukk oma sooritust. «Lootsin enamat, tean, et võimed seda lubavad. Trennis pole ma vigastuste tõttu täie hooga visanudki, kuid tunnen, et võimu peaks minus olema.» Kuke sportimist häirivad valulik kannakõõlus ja seljalihase venitus.  

Vaid ühe katse mõõta lubanud Värniku sõnul peaks kõik olema tipp-topp, ent võistlusel ei õnnestunud treeningutega samaväärselt visata. «Trennis tulevad visked nagu kulda, 78–79 meetri pole mingi probleem,» rääkis ta. «Võistluse ajal hakkan hoojooksu lõpus hiilima, mitte ei jookse võimsalt peale.»

Peamiselt üksinda treenivale Värnikule on staadionil jaganud näpunäited Sven Andresoo, võistlustel üritab ta ise hakkama saada.

Eksmaailmameister tunnistas, et lootis juba kaks nädalat tagasi hooaja avavõistlusel kaugemale visata, ent loodetud odakaart ei tulnud seal ega ka eile Jõgeval. Uuesti üritab ta juba teisipäeval Tartus toimuval Gustav Sule mälestusvõistlustel.

Meeste odaviskes sündis ka üks eilse võistlusõhtu paremaid tulemusi – Pekingi olümpiahõbe lätlane Ainars Kovals viskas viimasel katsel 80.51. Kahel üritusel kandus tema visatud oda üle 78 ja poole meetri.

Kovalsi ja Kuke järel võttis kolmanda koha teine lätlane Eriks Rags 74.43ga. Värniku ees oli neljas 73.95 visanud valitsev Eesti meister Tanel Laanmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles