Väikelapse kõrvalt sportiv Baranova üllatas iseennast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veera Baranova
Veera Baranova Foto: Pm

Veera Baranova  tegi eile endale ja kergejõustikusõpradele suurima üllatuse. Aastase tütrekese ema valmistus nädala pärast toimuvaks seitsmevõistluseks, ent eile täitis ta Jõgeval hoopis kolmikhüppes EM-normi, hüpates 13.84.


Baranova saavutust hindasid vääriliselt ka võistluse korraldajad, kinkides talle eriauhinnana lambanaha ja 25 saunavihta. «Nüüd pean vähemalt 25 korda saunas käima,» märkis Baranova naerdes ning tunnistas, et on Jõgeva staadionil saavutatu üle väga õnnelik.

Väikese lapse kõrvalt harjutamist ja tippsporti naasmist nimetas ta raskeks ettevõtmiseks. «Kui oled öösel ainult kolm tundi maganud ja pead hommikul unisena trenni minema, on see raske. Nüüd on Alissa juba aastane ja elu kergem,» rääkis Baranova. «Nüüd ta juba teab, et emme võistleb ja üritab teda võitudega üllatada. See teadmine annab mulle veidike jõudu juurde.»

Kuigi kolmikhüppes on EM-pilet taskus, ei kavatse ta oma plaane muuta ning tahab lähiajal keskenduda ikkagi seitsmevõistlusele. Lisaks Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusele loodab ta mahtuda ka Tallinnas peetavate Euroopa karikavõistluste naiskonda.

«Tegin nii rasket tööd ja soovin seitsmevõistluses koguda umbes 5600 punkti. Samas pole mul aimu, kuidas ma suudan kahe päevaga teha seitse ala,» mõtiskles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles