Laskesuusatajad tahavad mööduda Aivo Udrasest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeslaskesuusatajad on Sotšis ja   stardiks valmis.
Eesti meeslaskesuusatajad on Sotšis ja stardiks valmis. Foto: Liis Treimann

Laskesuusatajatel on Sotšis selge siht – muuta ajalooks Eesti selle ala parim tulemus olümpiamängudelt ehk üle sõita 16. koht, mille sai Aivo Udras Lillehammeris. «Kaks kümnendit on Udras parim olnud, ehk aitab,» arvas Kauri Kõiv, meie meeskonna liider.

Kõiv on saanud tänavusel MK-hooajal 6. koha, sestap on tal eesõigus valida ka stardigrupp. Järgmisena teeb valiku Daniil Steptšenko, siis Indrek Tobreluts ning Roland Lessing võtab, mis alles jäi.

Kõiv liigsest enesekindlusest siiski ei pakatanud, võttis asja realisti kombel. «Füüsis? Normaalne. Jalgadel seisan. Tegelikult on seis Harju keskmine. Kui õnnestuks kaasa teha täisprogramm, oleks tore.»

Täisprogramm? Massistart kaasa arvatud?

«Jah!»

Seega on sihid siiski kõrged, sest massistarti pääsevad lisaks MK-sarja 15 paremale ja Sotši medalivõitjatele need, kes mängude kolmel distantsil kõrgeid kohti saavutanud. Piisab korra pääseda esitosinasse, kui on suur tõenäosus massistardis startida.

Steptšenkol on käsil elu parim hooaeg, areng on viimastel aastatel olnud kõva. «Terve Narva hoiab mulle ja Darja Jurlovale pöialt,» rääkis Steptšenko, kelle eesmärk on narvakatele mitte häbi teha. «Meid teatakse Narvas, oleme seal kui kangelased, plakatid meie piltidega ripuvad väljas ja puha.»

Tobreluts, 37-aastane veteran, selgitas, et tõsiseid trenne Sotšis enam ei tehta: «Kohaneme oludega. Samas saime ka mullu siin võistelda. Rada on pisut muudetud, ohtlikud kurvid ära silutud, aga ikka pani mõni noorem trennis külje maha – Kalev Ermits peab veel laskumisi harjutama.»

Teine veteran, Roland Lessing, peab vägiteoks juba seda, et olümpiale pääses, sest tänavune hooaeg on olnud kesine: «Ime, et siin olen. Seadke pilgud parem noorematele, hea, et neil on eesmärk – Udrase ülelöömine –, mille poole püüelda. Ise proovin kuidagiviisi laskmisega hakkama saada. Seni on olnud õnnestumine null või isegi kehvem.»

Koondise pesamuna Ermits veel ei tea, millisel distantsil võistelda saab, ja kas üldse. Sprinti ja jälitussõitu peab ta raja kõrvalt vaatama. «Pole minu öelda, millal stardin. Kohanen oludega. Läbisaamine vanemate kaaslastega on hea, oleme neljakesi ju Elva mehed. Eks nad kollanoka-nalju mu kallal tee ja ähvarda, aga ähvardusi täide ei vii.»

Laskesuusatajate tiimi juht Hillar Zahkna sihtidest ei räägi. «Laskesuusatamises ei tohi tulemusele mõelda, peab hoidma jalad maas, muidu läheb asi untsu. Kui igaüks enda tasemel võistluse teeb, on kõik korras. Ja kindlasti tuleb meeles pidada, et elu jätkub ka pärast olümpiat.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles