Eesti naiskond pääses Fed Cupil kõrgemasse liigasse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond koosseisus Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Eva Paalma ja Tatjana Vorobjova tagas täna kodusel Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiril pääsu kõrgemasse liigasse, kui poolfinaalis alistati Taani 2:0.

Anett Kontaveit ei andnud oma vastasele Mai Gragele mitte ühtegi geimi, tasuks ülikindel võit 6:0, 6:0. Kaia Kanepi oli teises üksikmängus Karen Barbatist üle 6:2, 6:1 ning tagas Eestile võidu. Paarismängu ei peetud.

Naiskonna kaptenina debüteerinud Maret Ani oli tulemusega rahul. «Vastased olid meeldivalt nõrgad,» sõnas Ani tennis.ee vahendusel. «Eks me paberi peal olime niikuinii ilmsed soosikud, aga enne peab ikka väljakul asja ära klaarima.»

Enne matši:

Eesti sai alagrupis mängudega 3:0 ja settigi loovutamata jagu nii Namiibiast kui ka Armeeniast. Kui aafriklannadele loovutasid Eestit üksikmängudes esindanud Kanepi ja Kontaveit kumbki kaks geimi, siis armeenlannad ei saanud neilt kahes üksikmängus kätte ainsatki geimivõitu. Paalma-Vorobjova võitsid mõlemas matšis paarismängu.

Taani, kelle ridades ei tee Tallinnas kaasa nende kuulsaim tennisist Caroline Wozniacki (WTA 11.), alistas eile alagrupi otsustavas matšis 2:1 Norra. Taanlannadest kuulub üksikmängus maailma edetabelisse vaid Karen Barbat, kes on 605. kohal. Maria Jespersen, Mai Grage ja Malou Ejdesgaard WTA tabelisse ei mahu. Võrdluseks on Kanepi maailma edetabelis 27., Kontaveit 219. ja Paalma 1011. kohal.

Euro-Aafrika II tsooni pääsevad Tallinna turniiril mõlema poolfinaali võitjad. Teises poolfinaalis kohtuvad Iirimaa ja Kreeka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles