Šokis Norra naissuusatajad kandsid tänase sõidu ajal leinalinte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisarais Marit Bjørgen ja Heidi Weng pärast tänast võistlust.
Pisarais Marit Bjørgen ja Heidi Weng pärast tänast võistlust. Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusatajad kandsid tänases naiste 15 km suusavahetusega sõidus leinalinte, kuna naiskonnakaaslase Astrid Jacobseni vend leiti eile surnuna. Norralaste teatel tegi Jacobseni vend enesetapu, kuid juhtunu tagamaid ei osanud keegi täpsemalt lahata.

Pärast sõitu olid kõik norralannad pisarais ja pisaraid ei suudetud tagasi hoida ka pressikonverentsil. «Tänane võistlus oli emotsionaalselt väga raske, kuna olime juhtunust šokis,» rääkis täna pronksmedali võitnud Heidi Weng. «Võistlus aitas korraks ainult mõtted juhtunult kõrvale viia.»

Tänases sõidus Marit Björgeni järel hõbemedali teeninud rootslanna Charlotte Kalla tunnistas, et ka teda tabas see uudis valusalt, kuna ta saab norralannadega hästi läbi. «Kuulsin sellest alles staadionil. Suutsin siiski võistlusele keskenduda, kuid pärast sõitu olen mõtetes nendega,» rääkis Kalla.

Astrid Jacobsen tänases sõidus kaasa ei teinud, kuna treenerid olid juba varasemalt otsustanud, et tema jaoks 15 km suusavahetusega sõidus kohta ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles