USA mäesuusalegend tänase sõidu järel: Sotši kiirlaskumisrada on eluohtlik

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rok Perko pärast tänast kukkumist kiirlaskumisrajal.
Rok Perko pärast tänast kukkumist kiirlaskumisrajal. Foto: SCANPIX

Sotši taliolümpial jagavad homme enda esimese medalikomplekti mäesuusatajad, kui mehed tulevad rajale kiirlaskumises. Täna oli Sotšis kavas meestel kavas kolmas ehk viimane treeningsõit ja selle järel leidis parima tulemuse kirja saanud ameeriklane Bode Miller, et OM-rada on küllaltki ohtlik.

«Rada on väga reetlik. Ohtlikud kohad on igal pool,» teatas neljakordne maailmameister ja Vancouveri olümpiavõitja Miller Reutersi vahendusel. Ameeriklase tippkiiruseks oli täna koguni 132,59 km/h.

Eelkõige põhjustas Milleri kriitika asjaolu, et tema tiimikaaslane Marco Sullivan oleks äärepealt üle elanud tõsise kukkumise. Sullivan kaotas kontrolli pärast üht hüpet, kuid suutis siiski tõsist kukkumist vältida. Samas oli just enne teda kukkunud sloveen Rok Perko.

«Raja ülemine osa on väga agressiivne ja kiirused lähevad väga suureks. Kurvid on keerulised ja hüplikud ning iga hetk võib kontroll kaduda,» rääkis Miller, kelle lisas, et tema tiimikaaslane oleks võinud täna ka surma saada.

Veel pani Miller kaaslastele südamele, et terve raja läbimise jooksul peab olema ülimalt keskendunud, kuna vastasel korral võivad asjad väga haövasti lõppeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles