Meeste kiirlaskumise kuldmedal läks Austria üllatusmehele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Mayer võitis kiirlaskumises kuldmedali
Matthias Mayer võitis kiirlaskumises kuldmedali Foto: SCANPIX

Sotši olümpial peeti täna varem palju poleemikat tekitanud meeste kiirlaskumine. Kuldmedali võitis Calgary olümpiamängude hõbedamehe Helmut Mayeri poeg Matthias, kelle jaoks oli tegu esimese olümpiakullaga.

Mayeri järel sai teise koha itaallane Christof Innerhofer, kes kaotas võitjale 0,06 sekunidga. Pronksmedal läks norrakale Kjetil Jansrudile (+0,10). Mayeri võit tuli paljudele üllatusena, sest varem polnud ta karjääri jooksul võitnud mitte ühetgi MK-etappi.

Olümpiarada olid varasemalt kritiseerinud mitmed maailma tipud, teiste seas täna 9. koha saanud ameeriklane Bode Miller. «Rada on väga reetlik. Ohtlikud kohad on igal pool. Raja ülemine osa on väga agressiivne ja kiirused lähevad väga suureks. Kurvid on keerulised ja hüplikud ning iga hetk võib kontroll kaduda,» iseloomustas ta olümpiarada enne võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles