Vägeva võidu võtnud Kruuda: arvasin, et kõik on läbi, kuid ei andnud alla

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda
Karl Kruuda Foto: Timo Anis

Rootsi rallil WRC2 arvestuses võidu võtnud Karl Kruuda tunnistas, et pärast rasket avapäeva ei unistanud ta esikohast. Neljapäeval tehniliste probleemide käes vaevelnud Kruuda tegi ka ühe spinni ning paistis, et kõige kõrgemaid kohti jahtida on raske.

Ometi näitas eestlane järgmisel kahel päeval head kiirust ja viimase kiiruskatsega õnnestus tal mööduda liidrikohta hoidnud Jari Ketomaast. Eestlase edu oli lõpuks kõigest 2,3 sekundit. «Pärast avapäeva ei unistanud ma võidust, sest meil oli probleeme ülekandega. Mõtlesin, et kõik on kadunud, kuid ei andnud siiski alla,» rääkis Kruuda pärast võistlust.

Viimase võistluspäeva eel juhtis Ketomaa Kruuda ees 48 sekundiga. Viimase otsustava katse eel olid aga Ketomaa rehvid niivõrd kulunud, et ta ei saanud täie hooaga enam kihutada. Tema edu Kruuda ees oli sellel hetkel 18,7 sekundit. «Mul ei olnud rehvides enam naelu ning sõita oli väga raske. Ma ei arvanudki, et suudan esikohta hoida, sest pidin sõitma väga aeglaselt,» sõnas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles