Tartu naiskond võitleb MK-etapil kulla eest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmvõimlejad.
Rühmvõimlejad. Foto: Are Tralla

Üleeile algas Tartus 20. Miss Valentine'i rahvusvaheline võimlemisturniir. Võistluse raames toimuval rühmvõimlemise MK-etapil võitlevad eestlannad kuldmedali eest.

Mõlemad võistluspäevad kestsid mitmete eelvõistluste tõttu üle 13 tunni, välja jagati esimesed medalikomplektid ning eile õhtul tegid oma avaetteaste rühmvõimlemise MK-etapil osalejad.

Tartu naiskond VK Janika Sunshine sai avakatsel kirja napilt teise tulemuse 18,450 valitseva maailmameistri, Venemaa rühma Madonna järel (18,550). Seega on Eesti võistkonnal võimalus täna esimest korda MK-etapi üldvõidu eest heidelda.

«Sunshine asub sel aastal kahtlemata maailmameistrivõistluste medalit püüdma. Hooaja avastart näitab, et võimalused selleks on igati olemas,» sõnas Miss Valentine'i peakorraldaja ning tunnustatud treener Janika Mölder. «Eile esitasid nad võimsalt oma uue võistluskava, mille autor on tunnustatud Soome koreograaf Antton Laine. Anttoni loodud kavad on muide võitnud kuldmedali kokku seitsmel MMil.»

Samal ajal heitlesid finaalikohtade eest maailma tippiluvõimlejad. Kõvas konkurentsis sai eestlastest parima tulemuse kirja meistriklassi võimleja Carmel Kallemaa, kes pääses rõnga- ja lindikavaga tänasele finaalvõistlusele. «Võistlus on oodatult väga tugeval tasemel, kuid samas on ka näha, et on hooaja algus. Isegi kogenud tippvõimlejad tegid oma kavades mitmeid vigu,» kirjeldas Mölder.

Juuniorid asusid võistlustulle kell 14.00 ning meistriklassi võimlejad alustavad kell 17.00. Võistluse järel toimub pidulik gala mitmete üllatusesinejate ja suurejooneliste etteastetega.

1995. aastal alguse saanud Miss Valentine'i turniir on läbi aastate kasvanud üheks populaarseimaks võimlemisvõistluseks üle maailma. Tänavune juubeliturniir on ühtlasi ka läbi aegade kõige suurem Miss Valentine'i võistlus: Tartus võtavad omavahel mõõtu kokku üle 1100 võimleja 30 riigist.

Osalevad riigid: Armeenia, Aserbaidžaan, Belgia, Bulgaaria, Eesti, Hispaania, Hong Kong, Iisrael, Jaapan, Kanada, Kreeka, Küpros, Leedu, Läti, Luksemburg, Madalmaad, Mehhiko, Moldova, Norra, Rootsi, Rumeenia, Soome, Suurbritannia, Taani, Tšehhi Vabariik, Ukraina, USA, Usbekistan, Valgevene, Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles