Video: kuidas taliolümpiasportlaste kehad on muutunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas taliolümpiasportlaste kehad on muutunud
Kuidas taliolümpiasportlaste kehad on muutunud Foto: Youtube

Videokokkuvõte näitab, kuidas alates esimestest taliolümpiamängudest Prantsusmaal Chamonix`s 1924. aastal kuni nüüdisajani on olümpiasportlaste kehad muutunud.

Teadlaste sõnul on inimkeha 100 aastaga muutunud. Varem oodati sportlastelt, et nad oleksid keskmise kehaehitusega, kuna seda peeti spordi tegemise jaoks ideaalseks.

Nüüdseks on sportlaste füüsiline väljanägemine muutunud. Asjatundjad peavad väga positiivseks seda, et sportlaste seas leidub nüüdisajal igasuguse kehaehitusega inimesi vastavalt sellele, mida nende harrastatav ala nõuab.

Näiteks iluuisutajad on varasemast väiksemad ja jäähokimängijad suuremad.

Samas aga nõuab selline spordiala nagu suusahüpped üsna lühikest kasvu ja kerget kehakaalu ning suurtel ja tugevatel sinna asja ei ole. Sel aastal on taliolümpial esmakordselt kavas naiste suusahüpped. Naissuusahüppajad on meeskolleegidest siiski suuremad. Kui naiste suusahüpped edasi arenevad, muutuvad ka osalejad väiksemaks.

Suusahüppajaid aga ähvardab pooleldi nälgimise tõttu anoereksia.

Jäähoki on aga muutunud väga tehniliseks alaks, kus sportlased peavad suutma nii-öelda mitut asja korraga ning olema ka agressiivsed. Selle tõttu on jäähokimängijad muutunud aina suuremaks ja tugevamaks. 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles