Reegleid rikkunud Björgen võib olümpiakullast ilma jääda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: SCANPIX

Norralanna Marit Björgen võitis Sotši olümpial kuldmedali naiste 15 km suusavahetusega sõidus. Nüüd on aga oht, et ta võib oma medalist ilma jääda, sest on rikkunud Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) poolt kehtestatud reegleid, osaledes olümpia ajal reklaamis.

Björgen osaleb kodumaise ettevõtte Ludo veebilehel näidatavas reklaamis, ent Ludo ei kuulu ROKi ametlike sponsorite hulka ja seetõttu on sellise reklaami näitamine olümpia ajal keelatud.

ROKi turundusjuht Gerald Heiberg sõnas Norra TV 2-le, et halvimal juhul võib sportlane sellise rikkumise eest ka medalist ilma jääda. «Sellisel juhul võib tõesti medalist ilma jääda. Samas ei saa ma kinnitada, et see selle juhtumi puhul nii läheb,» sõnas Heiberg. Tema sõnul oleks Ludo pidanud reklaami näitamiseks ROKilt luba küsima, samuti peab sportlane ise kursis olema, kui teda mingis reklaamis kasutatakse.

Ludo esindaja Ivar Vollvik lubas probleemist kuuldes kõnealuse reklaami veebilehelt eemaldada, vahendab MTV3. Tema sõnul on reklaam nende veebilehel olnud juba kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles