Nutikas lahendus: Sotši korraldajad saadavad vabatahtlikke tühje tribüüne täitma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosa Khutori ekstreempark Sotšis.
Rosa Khutori ekstreempark Sotšis. Foto: SCANPIX

Sotši taliolümpiamängude korraldajad tunnistasid täna, et seoses väheste publikunumbritega on nad hakanud mitmetele üritustele saatma vabatahtlikke, et tühjadena laiutavad tribüünid telepildis liiga piinlikud ei tunduks.

Enne olümpiamängude algust oli välja müüdud 70% võistluste piletitest ja nüüdseks on hakatud pileteid müüma ka Sotši linna erinevates piletipunktides. Kuna huvi pole aga kõikide spordialade vastu sama suur ning korraldajate pettumuseks kipuvad paljud pealtvaatajad võistlustele saabuma ka pärast ametlikku algusaega või lahkuma liiga vara, on otsustatud väheste vaatajate probleemi lahendamiseks saata olümpiamängude vabatahtlikke kohti täitma.

«Sarnaselt igale korralduskomiteele on ka meil motivatsiooniprogramm ja eelkõige just personaalne programm, et need vabatahtlikud, kes parajasti tööl ei ole, läheksid võistlusi vaatama,» vahendas Sotši korralduskomitee kõneisiku Alexandra Kosterina sõnu Reuters.

«See kõik oleneb konkreetsest võistlusest. Kui näeme, et rahvast on vähe ja seal on kohad vabad, siis jah, me kutsume vabatahtlikke neid võistlusi vaatama,» lisas Kosterina.

Korraldajate probleemiks on eelkõige kohalike fännide käitumine: venelased kipuvad pärast enda sportlaste ebaõnnestumist juba keset võistlust tribüünidelt lahkuma. Näiteks eile õhtul kavas olnud meeste normaalmäe suusahüpete lõppvõistlusel oli tribüünidest täidetud umbes 85%, aga pärast Vene hüppaja Mihhail Maksimoškini teist ebaõnnestunud hüpet lahkusid paljud kohalikud pealtvaatajad juba enne võistluse lõppu.

Venelased pole aga esimesed olümpiakorraldajad, kes sellise murega hädas on: ka 2012. aasta Londoni suveolümpiamängudel räägiti palju pealtvaatajate vähesusest ning 2008. aasta Pekingi olümpial palkasid korraldajad samuti tribüünide täitmiseks vabatahtlikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles