Tobreluts: Kõiv lasi austusest vana mehe ette

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts pärast tänase sõidu finišit.
Indrek Tobreluts pärast tänase sõidu finišit. Foto: Liis Treimann

«Kui millegi eest võidelda pole, sõidetakse Eesti parima tiitlile,» tõdes Sotši olümpia laskesuusatamise jälitussõidus 45. koha saanud Indrek Tobreluts. Kauri Kõiv kaotas oma toakaaslasele kümme sekundit ja oli 46. Mõlemad mehed eksisid tiirus kolm korda.

Tobreluts ei pidanud selliste kohtade eest võitlemist siiski kuigi tõsiseks tegevuseks. «Mis siin ikka, saame Kõivuga väga hästi läbi. Eks ta lasi austusest vana mehe enda ette,» sõnas ta.

«No mees osaleb ikkagi viiendal olümpial, ei tahtnud hakata tema motivatsiooni alla tõmbama,» jätkas Kõiv semuga samal lainel. Viimasest tiirust lahkusid kaasmaalased koos. «Tegelikult polnud mul suurt midagi teha – ma pole just kõige kergem mees ning viimasel ringil, kui rada oli juba pehmem, hüppas Tobreluts tõusul eest ära, mina vajusin aga põlvini lumme. Lõdvalt võtta ei saanud, sest meie taga olnud rumeenlane üritas rünnata.»

Mõlemad mehed tõdesid, et sprindis tehtud möödalasud ja nendega kaasnenud tagasihoidlik koht tõmbasid tänaseks pinged maha. Sellisest seisust oli 30 parema hulka tõusmine ebatõenäoline, kuna libisemistingimustes polnud midagi keerulist ja Sotši tiirus lastakse hästi.

«Täna polnud mõtet end päris surnuks sõita,» tunnistas Tobreluts. «Minu jaoks on nüüd kõige tähtsam distantsisõit, seal tuleb panna kõik rauad tulle,» lisas Kõiv.

Kolmanda Eesti sportlasena rajal olnud Daniil Steptšenko tegi seitse möödalasku ja oli 59. ehk viimane lõpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles