Tartu jalgpalli pääsemine: EJL pakub kõrgliigakohta Tammeka jalgpallikoolile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka poolehoidjad.
Tartu Tammeka poolehoidjad. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Täna, 11. veebruaril tegi Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhatus MTÜ Jalgpallikool Tammeka juhatusele ettepaneku siseneda Premium liiga litsentseerimisprotsessi.

«Peame õiglaseks ja vajalikuks, et Tartu jalgpall oleks Eesti tipptasandil esindatud,» ütles EJLi president Aivar Pohlak. «Eelmisel hooajal Premium ja Esiliigas mänginud Tammeka Jalgpalliklubist on jäänud järele vähemalt ühe korraliku meeskonna jagu kui mitte enam hea tasemega jalgpallureid ja Esiliiga B tasandile tõusnud juba mullu märkimisväärselt komplekteeritud FC Santos on nende kõigi jaoks ainsa väljundina selgelt liiga vähe. Juriidilises mõttes on MTÜ Jalgpallikool Tammeka lubamine litsentseerimisprotsessi eriotsus.»

EJL ootab MTÜ Jalgpallikool Tammeka vastust pakkumisele hiljemalt reede, 14. veebruari kella 10-ks.

MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka ei läbinud hooajaks 2014 litsentseerimisprotsessi. Klubide litsentsikomisjoni poolt 1. veebruaril tehtud otsuse apelleerimistähtaeg sai läbi eile, 10. veebruaril. MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka litsentsikomisjoni otsust ei vaidlustanud.

EJL andis MTÜ Jalgpallilklubi Tammekale täiendava tähtaja registreerimaks oma esindusvõistkonna teise liigasse. Täiendav tähtaeg sai läbi samuti eile, 10. veebruaril ja MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka ei kasutanud ka seda võimalust.

Tammeka töötajad koondusid juba eelmise hooaja lõpus noortetööd koordineeriva MTÜ Jalgpallikool Tammeka juurde, avaldades soovi jätkata teisest juriidilisest kehast, MTÜ Jalgpalliklubi Tammekast eraldi. Põhjuseks toodi suured erimeelsused MTÜ JK Tammeka presidendi Jane Afshariga. Jalgpallikooli juhatuse esindaja Kristjan Tiiriku sõnul tingis eraldumise soov viia noorte eelarve ja meistriliiga eelarve lahku ning majandada eelarvepõhiselt. Ühtlasi heideti Afsharile ette noorte raha kasutamist meistrliiga klubi eelarve lappimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles