Piltuudis: Eesti tõmbab tähelepanu ka Sotši OMi ühe peaala juures

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši kiirlaskumisraja üks lõik kannab nime Estonian Tube.
Sotši kiirlaskumisraja üks lõik kannab nime Estonian Tube. Foto: Ekraanitõmmis videost

Sotši taliolümpiamängud pole jätkuvalt pakkunud eestlastele tulemuste osas rõõmu, kuid pildil püsib Eesti siiski ikka. Näiteks ei saa Eestist üle ega ümber ka olümpiamängude ühe peamise tõmbenumbri ehk kiirlaskumise võistluse juures. Kuigi ühtegi Eesti kiirlaskujat Sotšis võistlustules ei ole, siis OM-raja üks lõik kannab siiski nime «Eesti toru».

«Järgmisena viib rada orgu, kus tuleb liikuda otse alla mööda kitsast toru. Selleks on vaja kõvasti julgust, et sealt täie kiirusega alla sõita ning jõudu ja veelkord julgust, et hoida oma suuski otse. Siin kogutud kiirust saab kasutada juba järgmistel lõikudel. Alguses oli seal viis kurvi, kuid neid vähendati kolmele,» kirjeldatakse Powder Mafazine’is «Eesti toru».

Sotši kiirlaskumisraja lõikudele antud nimed järjekorras: Toboggan, Accola Valley, Babya Yama, Estonian Tube, Small Pan, Russian Trampoline, Big Pan, Bear’s Brow, Lake Jump, Deer Jump.

Homme jagavad Sotši kiirlaskumsirajal medaleid naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles