Tiitlikaitsja langes Prantsusmaa lahtistel konkurentsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Kuznetsova
Svetlana Kuznetsova Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel sündis eile õhtul ka üks üllatus – tiitlikaitsja Svetlana Kuznetsova pidi juba kolmanda ringi järel oma reketid kokku pakkima.

Mäletatavasti oli Kuznetsova suurtes raskustes juba teises ringis, kui päästis sakslanna Andrea Petkovici vastu neli matšpalli. Kolmandas ringis pidi edetabeli kuues reket Kuznetsova tunnistama oma kaasmaalanna Maria Kirilenko (WTA 30.) 6:3, 2:6, 6:4 paremust.

«Teadsin siia tulles, et ma pole parimas vormis, kuid andsin endast siiski kõik,« selgitas Kuznetsova. «Võitlesin lõpuni, aga selliseid asju ikka juhtub.»

Kirilenko jaoks on see aga parim tulemus Prantsusmaa lahtistel, kuna ta pole seni kolmandast ringist edasi pääsenud. Kaheksandikfinaalis läheb ta vastamisi 17. asetatud itaallanna Francesca Schiavonega.

Tulise heitluse pidasid maha prantslaste suurlootus Aravane Rezai (WTA 19.) ja venelanna Nadja Petrova (WTA 20.). Nad jõudsid mängida kaks tundi ja 33 minutit, enne kui mäng pimeduse tõttu seisul (Rezai poolt vaadatuna) 7:6 (2), 4:6, 7:7 katkestati.

Teatavasti ei kasutata Prantsusmaa lahtistel otsustavas setis kiiret lõppmängu, vaid mängitakse seni, kuni ühel mängijal on kahegeimiline edu. Näiteks kui täna mängu jätkates võidab esimesed kaks geimi Rezai, juhib ta otsustavas setis 9:7 ning on seega matši võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles