Kaukaasia islamistid palvetavad, et olümpialinna Sotšit tabaks maavärin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaukaasia Emiraadi lipp
Kaukaasia Emiraadi lipp Foto: Wikipedia.org

Kaukaasias tegutsevad äärmusislamistid kutsusid moslemeid üles palvetama, et praegust taliolümpiamängude linna Sotšit tabaks maavärin, mis paiga hävitaks.

Selle teate edastas eile Kaukaasia Emiraadi nimeline grupeering internetis, kirjutab Reuters.

Kaukaasia emiraat eksisteerib seni vaid virtuaalselt, kuid eesmärgiks on luua tegelik islamiriik. Virtuaalriigi kuulutas välja 31. oktoobril 2007. aastal Tšetšeeni vabariigi endine president Doku Umarov.

«Kõik meie sõnumit lugevad moslemid saavad anda palvetades oma panuse, et Sotšit tabaks maavärin. Uskmatud hukuvad ja upuvad, enne kui nad põrgusse jõuavad,» seisis teates.

Ülekutses oli veel, et Sotši olümpia puhul on tegemist ateistide ja paganate mängudega.

«Need sead on nii ülbed, et korraldasid olümpiamängud meie maal, kus meie esiisad valasid islami ja kaasmoslemite eest verd. Isegi pime «näeb», et nii asjad ei käi,» jätkus teade.

Kaukaasia Emiraat kutsus üles tegema Sotšis ka terrorirünnakuid. Osa Sotši olümpiapaikadest on maadel, mis 19. sajandil kuulus moslemitest tšerkessidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles