Pullerits: olümpia on üle politiseerinud lääs

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Sille Annuk

Postimehe vanemtoimetaja Priit Pulleritsu hinnangul pole Sotši taliolümpiamänge üle politiseerinud mitte niivõrd Venemaa president Vladimir Putin, vaid Lääne ajakirjandus.

«Üle politiseerinud ei ole seda niivõrd Putin, vaid mulle tundub, et üle politiseerinud on neid mänge pigem lääs, nüüd antakse sellele kõiki neid lisavarjundeid, tuuakse mängu igasugused inimõigused ja kõik muud tegurid, mis tegelikult olümpiamängude algset ideed lõhuvad,» ütles Pullerits ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Andke andeks, aga miks teeme olümpiamängudest selle ürituse, mida kõik kotivad ja kus kõik saavad tulla ja oma lobitööd teha? Venemaa tahab teha suure raha eest suure peo, kui palju Venemaa sinna raha mattis, on Venemaa enda asi, ta ei esita meile ega Euroopale seepärast arvet,» leidis Pullerits.

Kirjanik Olev Remsu lausus, et Sotši olümpiamänge tasubki kritiseerida ja rääkida, mis seal tegelikult toimub, juba selleks, et enda demokraatlikke veendumusi teistele jagada, ajakirjanik ja ERR endine Moskva korrespondent Krister Paris märkis, et kõik see kriitika oli kindlasti ka varasematel olümpiamängudel - lihtsalt see on osa normaalsest ajakirjandusest, mida Venemaal eksisteerib väga allasurutult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles